vineri, 4 octombrie 2013

Cum sa pregatesti masa de Halloween

Halloweenul este o sarbatoare nou introdusa la noi si sunt inca multe aspecte ale sale care nu ne sunt clare. Trebuie sa luam insa in vedere ca Halloweenul nu este sarbatorit in acelasi fel peste tot si nici macar pentru aceleasi motive, asa ca trebuie sa ne asteptam la mari diferente in functie de tara unde se sarbatoreste. Iata cateva dintre cele mai populare mancaruri de Halloween care se vor regasi poate in viitor si pe mesele de la petrecerile noastre.

1. Merele caramelizate


Acestea sunt mere glazurate cu un strat de zahar caramelizat. Merele nu sunt copate iar siropul cu care sunt acoperite contine zahar, apa, scortisoara si colorant rosu. Un bat este introdus in mijlocul marului pe post de maner. Aceste dulciuri au variante peste tot in lume si nu sunt intotdeauna asociate cu Halloweenul.

2. Barmbrack


 Este un fel de mancare servit cu ocazia Halloweenu-ului chiar in tara de bastina a acestei sarbatori, Irlanda. Este de fapt o paine cu stafide cu un aluat ceva mai dulce decat al painii obisnuite dar nu atat de dulce ca cel pentru cozonac. In traditia irlandeza aceasta paine se coace cu anumite obiecte in ea: un bob de mazare, o surcea, o bucata de panza, o moneda sau un inel, fiecare cu anumite semnificatii.

3. Pop-corn caramelizat


Numele acestui desert de halloween spune totul despre el. Caramelul este obtinut dintr-o solutie de zahar facuta special pentru glazurat, nu este o idee buna sa se amestece pop-cornul cu zhar topit deoarece acesta se poate arde foarte usor. La aceasta combinantie se mai pot adauna nuci si alune si se pot pune la cuptor pentru a fi mai crocante.

4. Placinta de dovleac


Placinta de dovleac nu are nevoie de nicio prezentare la noi. Are o lunga istorie si orice gospodina adevarata se poate lauda cu reteta proprie. Se pregatesc ca orice placinta la noi, din dovleac ras intre foi de placinta. Cateodata se adauga nuci sau scortisoara.

5. Prajitura sufletului


Aceasta este o prajitura traditionala catolica care se dadea colindatorilor sau ca pomana in ajunul Zilei Tuturor Sfintilor, deci de Halloween. Sunt prajituri sub forma de fursecuri care contin de obicei ienibahar, nucsoara, scortisoara, ghimbir si stafide si au forma curcii trasata deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu